Signs, tjejmiddagar och avkoppling.

Veckan gick snabbt och nu ligger jag i en vilostol på Sturebadet och passar på att skriva ett inlägg i lugn och ro innan det är dags för turkiska badet. Har börjat basta och varva med kallbad vilket får igång blodcirkulationen i kroppen och förhoppningsvis kan min kropp börja slappna av och musklerna bli mjuka igen. Började söndagen med ett pass med Fannie på Kampsportslabbet och sen vidare hit för lite avslappning och bastu – älskar mina söndagar, en dag då jag enbart tar hand om min kropp och själ.

Men åter till veckan som gått, utan veckan den bästa veckan på väldigt länge. Under månaderna jag varit sjukskriven har jag engagerat mig i ideellt arbete för att förhoppningvis kunna förverkliga en dröm som kom upp för några månader sedan eller för att vara mer exakt så föddes denna idéen efter mitt inlägg – Tillsammans är man mindre ensam. De orden väckte mångas tankar och ni var många som hörde av er som i sin tur fick mig att verkligen förstå vad så lite som ett känsloinlägg kan göra och hjälpa. I torsdags hade jag en mycket intressant lunch som kan hjälpa till att förverkliga denna idéen, efter lunchen promenerade jag hemåt och stannade till i en park för att ta ett samtal. Jag satt mig på en bänk och när jag skulle gå tog jag min väska och såg att hela väskan var fylld med nyckelpigor. Jag tror på signs som små tecken eller vägledning i livet och har alltid gjort, jag kanske inte alltid har lyssnat på dom men när jag nu är lite mer öppen och mottaglig ser jag dom överallt. Detta var ett sådant tillfälle. Mina signs har varit oranga den senaste tiden (med tiden kommer förstå varför) och alla dessa små nyckelpigor var just oranga och inte röda. Fint litet sign tanken på dess betydelse – ni hittar betydelsen lite längre ner i inlägget.

Utöver mina små signs har veckan varit fylld med kärlek från vänner och familj, positiva överraskningar och medvind. Det gör livet såklart alltid lite lättare men det var precis det jag behövde nu för att orka och hitta energi i vardagen. Med positiva tankar kommer även medvinden och jag kan säga att de små nyckelpigorna som följde mig hela dagen fick mig att sprudla av lycka och tro på mig själv.

I tisdags var det dags att plocka fram kashmiren på riktigt, hösten är här för att stanna. Jag har längtat efter att få ta fram mina nya tröjor från Pillowtalk och en av dom var denna underbara polon. Älskar färgen, modellen och kvaliteten såklart. Lunch för Aito och jag hade klätt mig i passande toner haha smälte in bra i dekorationerna som var mitt lilla värk.

Ni hittar polon här – Pillowtalk

Byxorna kommer från Vince men tyvärr köpta förra året men såg att Wakakuu fått in ett par likande och massa nytt från – Vince

Mina favorit ljus har kommit ut med två nya färger, precis de färgerna man vill ha nu till hösten och passar så fint till alla torkade blommor. Här dekorerdes en lunch för Aito med de nya färgerna från Erik och Ester.

Mörk lila och ljus ljus rosa, så fint till bäriga toner.

Kvällen avslutade jag här, bastu och stretch. Jag har verkligen hittat ett sätt att koppla av på, trodde aldrig att bastu skulle få mig att slappna av som det faktiskt gör, jag sover mycket bättre och känner hur hela kroppen blir tung och avslappnad.

Sen var ju matlyckan tillbaka så i veckan gjorde jag Ängamat, något av det bästa jag vet. Om ni inte lagad det förut tycka jag absolut att ni ska testa, fräsch och super god soppa som passar bra nu till hösten och kylan. Ängamat är i grunden vegetarisk men jag brukar tillsätta pachetta, kantareller och extra mycket bladspenat, det lovar jag blir en riktig vinnare.

De små nyckelpigorna <3

Nyckelpigans spirituella betydelse –

Någon tänker på dig med kärlek. Min gåva till dig är att känna dig älskad.
” På kärlekens vingar kommer jag till dig för att överlämna ett bud om kärlek. Du är innerligt älskad för den du är ”, så poetiskt uttryckte sig nyckelpigan jag mötte. Nyckelpigor agerar ofta budbärare för någon annan men kan givetvis även komma med en hälsning från dig själv – till dig själv.

Ladybug som det så fint heter på engelska symboliserar lycka, välsignelser och drömmar. Lämna bekymmer bakom dig och lycka är på väg. En lyckosymbol. Kan indikera att saker och ting vänder till din fördel.

Kan även vara ett tecken på att du bör visa tacksamhet för allt det goda du har i livet. Ett bra tillfälle att gå framåt och skaffa dig det du vill ha, uppnå drömmar och mål.

Efter min promenad och ca 3 timmar senare satte jag mig på ett cafe och tog upp datorn. Kort efter såg jag att ytterligare en satt på mina byxor, antagligen var det en av de säkert 10 st som följ med men inte trodde jag att dom skulle förfölja mig dagen ut <3

Nog det finaste tecknet jag fått i mitt liv. Kärlek och lycka är mina största mål och det läker mina sår, mina ärr kommer jag bära med mig livet ut men jag kan välja att använda dom till något fint som att hjälpa andra och det är vad den lilla oranga pigan kom med. Lycka och kärlek helt enkelt.

I fredags hann jag med en liten runda på stan. Är på jakt efter nya byxor och helst utställda jeans som inte är 3 meter långa, haha inte alltid lätt att vara kort och speciellt inte när man måste lägga upp alla byxor som inte blir utställda när man kapat dom 30 cm. Men ibland ska man ha lite tur!

Mötte upp en nyfunnen vän, en väldigt fin och stark kvinna! Vi åt en tidig middag på Hillenbergs, blev ingen sen kväll då vi hade hennes lilla hund Frans med oss. Sötaste lilla hunden jag sett, glömde dock ta en bild på honom.

Lördagen tog jag det väldigt lugnt, städade och tränade innan jag mötte upp Sara och Petra på Lavventura för middag. Älskar Lavventura, känns inte som att man är i Stockholm. Dom har verkligen fått till den internationella känslan.

Även denna kvällen blev en tidig hemgång och jag avslutade kvällen med årets utan tvekan bästa serie – HEDER. Finner inga ord hur peppad och ångerfull jag blir av denna serien, med blandade känslor sitter jag med spänning framför tvn varje helg och väntar på nästa avsnitt. Äntligen en serie som sätter ord på verkligheten och att vi är i behov av en stor förändring i vårt lilla land. Mansgrisar och torskar borde utplånas, blir arg så jag skakar när jag tänker på hur vårt samhälle ser ut. Har ni inte sett serie säger jag bara – se den!

Här avslutar jag denna veckan, vilostol och datorn.  Här kommer jag spendera alla söndagar i höst framöver och några dagar till i veckan men söndagar är till för att vila så kan inte vara på en bättre plats just nu. Ska sova en stund och sen kika igång blodcirkulationen. Hoppas ni haft en lika fin vecka som jag <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Vart kommer byxorna ifrån? De utställda. Så fina!

  Kim 2019-10-21 16:25:18
  Svara
 • Underbar blogg som ger något speciellt till sina läsare. Vi är trötta på enbart yta, shopping. Du är fantastisk glöm inte det! Så fina inlägg.
  Kram till dig.
  Mvh Helene

  Helene 2019-10-16 21:37:48
  Svara
 • Vad var du sjukskriven för.? Och vad jobbar du med?

  Mia 2019-10-16 15:07:05
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej Mia, jag är och varit sjukskriven pga PTSD och utmattning. Jag jobbar som kreativ konsult och driver mitt egna bolag.

   mathildaweihager 2019-10-21 17:33:02
   Svara
 • Älskar dina inlägg!

  Johanna 2019-10-15 20:54:37
  Svara
 • Blir så glad varje gång man klickar in här och ser att du gjort ett inlägg?

  Jo 2019-10-13 16:42:38
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!