Middag med Hermes, matlycka och bilder från mobilen.

Bättre sent än aldrig, hade tänkt att lägga upp helgens bilder i måndags men saker och ting kom i mellan. Förra veckan var jag på middag med Hermes och Scandinavian Cosmetics, första middagen på väldigt länge i liknande sociala sammanhang. Vissa dagar har jag lätt för att vara social medans andra dagar känner jag hur väggar och tak krymper och jag får svårare att andas, när detta inträffar är det bara att åka hem till det trygga och lyssna på kroppen. Men det går framåt och middagen var trevlig även om jag inte blev så sen så var jag glad att jag tog mig dit. Det tog en del på krafterna så helgen spenderade jag hemma och hittade tillbaka till matlyckan och det kan jag säga är ett gott tecken, jag är glad när jag lagar mat och jag lade till och med mat hela helgen. Känner definitivt att panikångesttackerna har blivit färre sen jag började lyssna på min kropp och gått hem till min trygghet när jag känner att jag blir stressad eller trängd. Så jag vill nog säga att helgen och veckan som gått har varit en bra vecka och jag har känt mig lättare i mina steg än på länge – jag börjar bli trygg igen och känner mig starkare för varje dag som går.

Helgen spenderade jag i största del hemma och lagade mat, träffade upp Petra för att söka efter ny inredning och en lunch i solen på Milles innan jag begav mig hem för att göra en carbonara med kantareller, många som frågat om receptet så ligger nu lite längre ner i inlägget. Lugn och solig helg, något jag uppskattar nu mer än någonsin.

Hermes middagen var på Tak och dom hade gjort det så fint, så mysigt att få träffa Alexandra igen som jag inte träffat på flera år. Vi lärde känna varandra i Malmö för säkert 8 år sen men nu har jag turen at få träffa henne lite oftare sen hon började jobba för Scandinavian Cosmetics.

Så härliga bilder när vi skrattar, om jag inte minns fel tror jag vi tittade på bilderna från Joannas ultraljud. Kan ni förstå att Jojo ska få en liten bebe, jag längtar ihjäl mig efter lilla kotten <3

Härligt stort och glatt gäng tjejer. Så glad att vara tillbaka med mitt långa mörka hår, färgen känns perfekt och de nya bredare fästena från Hairtalk får håret att kännas extra fylligt, love it.

Många som frågade efter blusen – den är från Toteme.

Hermes nya doft heter Twilly d’Hermès Eau Poivrée och jag måste säga att jag blev förvånad hur gott den doftade, söt men pepprig i doften. Namnet står för frihet vilket kändes som en passande och given parfym att ha i min samling och jag har kanske till och med känt mig lite mer fri veckan som gått då jag använt parfymen varje dag sen dess, en vinnare med andra ord.

Sovmorgon och frukost i sängen, det kan jag säga var ett par år sen. Finns det något mysigare, för en gångs skull kunde jag sova ut (vaknar tidigt i vanlig ordning) och låg och drog mig med nyhetsmorgon ett par timmar innan jag hoppade i kläderna och begav mig till Nordiska Galleriet för att kolla lite inredning och möta upp Petra.

Köpte mig en kaffe och stod säkert kvar på samma lilla solspot i 30 minuter, finns inget som ger mig så mycket energi som solen. Låt den stanna hela hösten, vet inte riktigt hur jag ska klara av en mörk och dyster vinter annars.

Hittade en hel del nya favoriter och kanske denna underbara lampa får pryda hem.

Jag har blivit totalt besatt av havre cappucciono, dricker ingen mjölk allas längre och gått över till enbart växtbaserat.

Dessa två <3

Efter en inte allt för lång shoppingrunda hamnade vi på milles som i vanligt ordning. Denna månaden kan vara den bästa restaurangmånaden på hela året, kantareller och äpple på varje meny. Bäst jag vet, eller varje årstid har sina fördelat och godbitar men hösten är helt klart den bästa enligt mig.

Jag tror jag spenderade över 1 timme i affären, handlade totalt mer mat än jag klarade av att bära och nu är varje skåp och hylla i kylen påfyllda. Det var rejält kallt på kvällen så min nya vinter kappa fick åka fram. Ska visa en bättre bild sen, längtar tills jag kan mysa in mig dagarna i ända. Lite för varmt på dagarna dock att ta på sig en lång fårskinnsrock, men snart så!

Världens enklaste carbonara med bra råvaror och kantareller – bara för att man inte kan få nog av dom och passar på så länge jag kan.

 

Det du behöver är:

Pasta – spagetti eller fettuccine

Pancetta – en bra pancetta lyfter allt så ta gärna en lite extra fin

Parmesan

Kantareller (gula)

Svart peppar

Ägg gula

Pasta vatten och en skvätt grädde om du måste

 

Koka pastan medans du steker pancetta på högvärme för att få den knaprig.

Tillsätt kantarellerna när pancettan fått fin färg, sänk värmen och släng ner några blad timjan om du vill, jag älskar timjan och det passar fint till kantarellerna så testa dig fram.

När svampen har vätskat klart och fått färg tar du lite pastavatten i stekpanna, parmesan, svartpeppar och salt om du behöver. Pancettan är salt som den är smaka av innan. Här kan du även slänga på lite grädde.

När pastan är klar sparar du ytterligare pastavatten i en mugg eller skål, häll av pastan och sen ner i stekpannan (låg värme). Rör runt och tillsätt pastavatten om du behöver för att binda ihop såsen. Tillsätt parmesan efter smak och sen är den klar att lägga upp. En äggula på toppen och några drag nymalen svartpeppar och sen har ni en enkel, snabb och super god alternativ carbonara.

Efter pastan och en ordentlig portion somnade jag tidigt och gick upp tidigt för morgon pass på Kampsportlabbet som sedan avslutade med en långpromenad med Sara och Mira. Bra avslut på helgen med andra ord. Hoppas ni också hade en fin helg och får en kommande fin helg, haha insåg precis att det snart är fredag igen så mitt inlägg kom upp betydligt senare än vad jag tänkt mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jeg vil gjerne se mer av ditt hjem! Du er så flink med interiør og jeg tar gjerne i mot litt inspirasjon! Ha en strålende søndag<3

  Elise 2019-10-13 16:54:27
  Svara
 • Mysiga bilder! När kommer inlägget där du berättar om vad som hänt dig? Förstår att det kanske är jobbigt att berätta om.

  Sofia 2019-10-12 08:46:48
  Svara
 • Så härliga bilder och pastan MÅSTE jag göra i helgen. 🙂

  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!