Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lätt, enkel och nyttigt fiskrätt.

En super enkel, god och nyttig fiskrätt. Jag älskar att laga lättlagad mat i veckorna och gärna något nyttigt då jag tränar näst intill varje kväll. Jag äter kolhydrater en gång om dagen och gärna på kvällen eftersom jag oftast avslutar med ett tungt pass efter jobbet. Det blir oftast kyckling eller fisk och jag har ett par riktigt goda recept för er som också vill äta nyttigt. Ett av dem är detta recept på torskfile med fänkål och blomkålsbulgur med parmesan. Du behöver –

Torsk file, går bra med frysta block om du inte vill köpa färsk

1 st fänkål

1 st citron

Dill

Blomkål 1 st påse frysta blomkol eller ett färskt huvud

Frysta ärtor

Fisk fond och matlagningsgrädde

Parmesan och salt

Börja med att sätta ugnen på 150 grader, skiva fänkålen och lägg den i en form med lite olivolja. Sätt in i ugnen tills fänkålen har blivit mjuk i ca 10 min. Under tiden kan du ta fram fisken och salta den ordentligt, har du extra tid över kan du även lägga fisken i saltlag.

Koka upp bulgur, ca 1 dl med 2 delat vatten. Ett tips är att ha i lite buljong i vattnet, jag tillsätter oftast buljong eller fond i bulgur, couscous eller quinoa. Det ger mycket mer smak till hela rätten. Koka även upp varmt vatten i en annan kastrull och tillsätt blomkål och ärtor, koka inte för länge om det är frysta grönsaker – man vill ha kvar kärnan. Sedan blandar du bulgur, ärtor och blomkål och tillsätter riven parmesan. Så gott och nyttigt, passar även bra till annan fisk och kyckling.

Jag brukar göra lite extra av bulgursalladen för att ha kvar till dagen efter och tillsätter då räkor och lite färska grönsaker så får du enkelt en matig och bra sallad.

Sedan kokar du upp matlagningsgrädde, vatten, citron och fond i en kastrull. Koka bara upp lite snabbt och sedan tar du ut formen med fänkål ur ugnen, tillsätter fisken och häller på skyn. Låt sedan stå i ugnen ca 8-10 min, tills fisken är klar och det ser du genom att den lätt faller i skivor och är blank.

Sedan är det bara att lägg upp lite bulgursallad och fisk med fänkål, ta lite av skyn och häll över bulgurn och sen är det bara att servera. Allt som allt tar inte mycket mer än 30 min att laga, perfekt för er som också tränar kvällar och vill komma hem till lättlagad mat.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Åh kan inte du visa mer inredning från hela er lägenhet? Tycker den ser så fin ut! Gillar verkligen din stil.

    Vera 2019-04-01 20:55:07
    Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!