Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ett enkelt sätt att bidra till en miljövänligare värld.

Kom till kontoret för ett par timmar sedan efter ett mysigt och lärorikt dygn på Yasuragi tillsammans med ett glatt gäng tjejer och Glacial. Vi åkte ut efter lunch och möttes av lugnet och ett fantastiskt väder. Startade dagen men en presentation av Glacial, hur många av er känner till flaskorna? Tänkte jag skulle återberätta lite information från dagen och hoppas på att inspirera er alla. Att köpa en flaska och sluta konsumera plast så som vattenflaskor eller take away kaffe. Ett enkelt sätt att hjälpa vår lilla planet på traven.

Glacial vill minska förbrukningen av plastflaskor och därmed bidra till en bättre miljö. Lösningen är enkel. Genom att ändra konsumtionsmönster och erbjuda en av de mest hållbara flaskorna som finns tillgängliga kan vi uppnå förändring tillsammans. Varje år släpps 5-13 miljoner ton plast ut i våra hav, vilket på sikt kan utplåna både fåglar och havsdjur. Om detta fortsätter kommer haven att vara fyllda med mer plast än fisk (i vikt) år 2050.

Jag har bytt ut min vattenflaska i kylen till en Glacial, jag tar med min flaska till gymmet, har en stående på kontoret och jag ber om en take away kaffe i min flaska istället för att få en onödig take away mugg varje dag. Förutom alla vatten flaskor, plastbestick och plastpåsar så är locken på take away muggar även gjorde i plast som förstår får miljö. Därför har jag alltid med min Glacial för att fylla på kaffe, vatten eller annan dryck. Så enkelt sätt att bidra till en miljövänligare värld. För er som har barn, flaskan håller värme i 12 timmar och passar perfekt att ta med sig och fylla med välling eller varmt vatten. För er som hellre dricker kallt håller den kyla upp till 24 timmar, perfekt till gymmet, i golfbagen eller i handen på språng. Kanske till sommarens alla picknickar, fyllas upp med riktigt kallt vitt vin. Ja ni ser man kan använda flaskan till alla tänkbara tillfällen.

Förutom att flaskan är snygg och praktisk så har jag efter detta dygn även bekräftat att den är bra för miljön, gjord i återvunnet material och framför allt kommer att minsta på våran plastkonsumtion radikalt ifall vi alla hjälper till, vi kan inte göra allt men det lilla vi kan hjälpa till med kommer göra stor skillnad.

Vädret bjöd på sol och varma vindar, nu känns det som att våren är påväg på riktigt.

Efter vår genomgång och lunch fick vi byta om till morgonrockar och njuta av spa och lugnet. Jag kommer verkligen ner i varv när jag kliver in på spa, som att man lämnar alla bekymmer och måsten utanför när man kliver över tröskeln. Under mina år i Tyskland och Österrike spenderade jag många dagar på spa, tror att har besökt över 40 olika spa under de åren. Kan dock tillägga att i Tyskland finns det spa och Wellness i varje hörn, det är en stor tradition att basta och besöka spa i deras kultur. Dock så skiljer sig deras spa lite från våra, alla ska vara nakna och man får inte ha bikini eller badbyxor under vistelsen. Det tog lite tid att vänja sig vid att basta och bada naken tillsammans med nakna människor, ja både kvinnor och män tillsammans. Många får sig en chock när jag berättar om spa kulturen i dessa länder men man vande sig, efter ett par besökt blev det naturligt.

Älskar denna designen på flaskan, så snygg att ställa fram på bordet när man har gäster. Finns i tre olika storleken och i ett flertal olika färger.

Vi åt en vegansk lunch, måste verkligen bli bättre på att laga vegansk och vegetarisk. Har ni några recept ni vill dela med er kanske?

Mums, ramen har blivit en stor favorit. Under lunchen diskuterade vi om var man hittar Stockholms godaste ramen, vad säger ni?

Vakna upp i detta rum fick mig att drömma mig tillbaka till Santani Wellness och Sri Lanka. Där vaknade vi upp till soluppgången och solljuset från fönsterna varje morgon, Yasuragi har tänk tänkt i samma banor och det finns inget härligare sätt att vakna på. Kanske borde skaffa liknande gardiner hemma.

Vi åt en härlig frukost innan det var dags att packa ihop och åka in till kontoret. Solljuset denna morgon! få saker som får en att piggna till på morgonen som när man blir lite lätt bländad av vårsolen.

Väntan på vår bil passade jag på att bli lite solkyst.

Tillbaka till verkligheten och kontoret, även här lyser solen på mig.

Varför Glacial? Några få anledningar till att skaffa en Glacial förutom att det bidrar till en bättre miljö och en väld med mindre plastkonsumtion.

 • Håller varmt i 12 timmar.
 • Håller kallt i 24 timmar.
 • BPA fri.
 • Dubbelisolering för maximal effekt. Avger ingen kondens på utsidan.
 • Högkvalitativ 18/8 rostfritt stål.
 • I juni 2018 tecknade GLACIAL ett prestigefyllt partnerskapsavtal med WWF. Tillsammans har vi ett uppdrag att reducera plastkonsumtionen och rädda haven från plast. För varje såld GLACIAL donerar vi 1 euro till WWF.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Jag undrar lite hur du kom på att du hade överproduktion av sköldkörteln? Hade du hög puls och högt blodtryck? Jag misstänker själv att jag fått det och skulle bli tacksam för svar. Tack för en bra och inspirerande blogg.

  Johanna 2019-03-03 14:27:05
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna, jag gick till läkaren när jag sovit dåligt i ett par månader, jag var alltid varm (som ett element) och svettades mer än vanligt. Det var mina första symtom som fick mig att boka tid hos min husläkare för blodprov. Då visade sig att jag haft en kraftig överproduktion i en längre period. Nu är jag under utredning men var bered på att det kommer ta tid, jag har utreds sen oktober och imorgon ska jag äntligen påbörja min behandling. Mina symtom idag förutom ovan, vikt uppgång, muskelsvaghet, humörsvängningar (det är idag det jobbigaste) kroppen går på högvarv och kommer inte ner i djupsömn, dåligt minne, extremt dåligt minne. Trötthet och emellertid dålig hy. Så symtomen kan vara olika och blir bara värre om man inte får hjälp så jag tycker absolut att du ska gå och be om att få ta ett blodprov, då kommer dem snabbt se om du har överproduktion. Lycka till och uppdatera gärna hur det går. Stor kram <3

   mathildaweihager 2019-03-04 15:45:38
   Svara
 • Här är ett tips på vegansk mat som är så god! https://tarmgodis.se/antiinflammatorisk-lunch/roda-linser-med-kokosmjolk/ Finns många gods recept på den sidan!

  Sophie 2019-03-02 02:32:35
  Svara
 • Hej Mathilda!
  Har du tips på ”osynlig” BH som kan ha under långklänning med en arm, precis så som du hade på Petras bröllop?
  Jag har lite mer byst och vill gärna att allt ska sitta på plats. 😉

  Tack!

  Lydia 2019-03-01 11:04:28
  Svara
  • Svar på Lydias kommentar.

   Hej Lydia, åh hmm kan inte komma på någon på rak ärm. Jag hade själv ingen bh i den klänningen och använder sällan bh, har oftast bara toppar. Spontant skulle jag säga tejp 🙂 finns ju super bra tejp som håller dem på plats och ser snyggt ut 😉 kram

   mathildaweihager 2019-03-04 15:38:06
   Svara
 • Märker du aldrig ut i blogginlägg när du gör reklam för ett företag?

  Petra 2019-02-27 22:00:46
  Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!