Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tjejmiddag, pasta och helgen från mobilen

Sitter just nu på tåget ner till Åhus, plikten kallar och jag ska hem och ta hand om mina grabbar i ett par dagar. Har turen att jag kunna ta med mig jobbet och åka ner på kort varsel, bokade en biljett 20 innan avfärd så det blev snabba puckar. Älskade att åka tåg förut men nu känner jag någon slags sorg med att åka tåg, vet inte varför men när man sitter ensam på tåget och tittar ut så känner jag mig lite ensam och sorgsen. Som att man åker bort från något fast än att jag åker till min familj och mina älskade hundar, det är märkligt hur minnen kan etsa sig fast och sätta så stora spår. När jag var yngre åkte jag ofta hem till Skåne när jag behövde komma bort från stressen, fått ett tråkigt besked eller blivit sårad och det sitter i på något sätt. Ska försöka vända det och tänka på något fint nät jag åker tåg för det är trots allt lite mysigt att sitta och titta ut på snölandskap och mysa ner sig i sätet med datorn och musik. Andas ut och koppla bort omvärlden ett par timmar.

Helgen gick som vanligt snabbt, vi hade tjejmiddag på Lavventura i fredags och resten av helgen blev det brunch på stan och träning. Det var så längesen hela tjejgänget samlades för middag men denna fredagen fick vi ihop ett bra gäng, ett gäng som hörs och syns haha vi är mer högljudda än ett helt fotbollslag som vi skrattar i kapp. Vi åt pasta och italienska delikatesser tills klockan slog 12 och jag vek av hemåt, blir så attans trött av medicinen jag äter för mig hjärtklappning och sköldkörtel så det är inte värt att ligga utslagen en hel helg efter. Så när jag vaknade upp bredvid min kärlek på lördag morgonen, pigg och fräsch tackade jag mig själv att jag gick hem i tid. Vi åt långfrukost och gick sedan ut i det fina vädret för att sen äta en sen brunch på Riche. Mysig och lugn helg helt enkel.

På söndagen mötte jag upp Jojo för vårt första riktiga kampsportspass på Kampsportslabbet. Herre vad roligt det var, det tog lite tid innan man fick in slagen och kombinationerna men jag fick ut hel del ilska och frustration. Tror att det kan vara vettigt att gå iväg och slå ut alla känslor ibland. Inte för att man behöver ha någon speciell frustration över något men visst stöter vi alla på lite ilska och humörsvängningar ibland som behöver komma ut, speciellt för oss kvinnor en gång i månaden haha. Vi kommer absolut köra fler kampsportpass, träningsvärken dagen efter var inte från denna värld så det var inte bara roligt utan även effektivt.

Mina hjärtan, mina äldsta och bästa vänner. Får nypa mig i armen när jag tänker på att jag bor hemma igen och kan träffa mina bästa vänner hur ofta jag vill, när jag vill och det mina vänner är lycka <3

Det var mitt första besök på Lavventura, det har varit så fullbokat så jag har inte fått tillfälle än men nu förstår jag varför dem är så fullbokade. Fantastisk mat och framför allt stämningen och lokalen är en 10 poängare. Nästa besök blir redan om två veckor, då med ett lika härligt och högljutt gäng.

Jag åt vodka pastan, den får ni inte missa! Inte heller vitello tonnato och arancini – det bästa på hela kvällen och mina favorit förrätter.

Lokalen är mäktig på något sätt, lagom stor, lagom högljutt och fina detaljer. Detta har stureplansgruppen verkligen lyckats med!

Efter att vi legat och dragit oss ett tag gick jag upp i förväg och gjorde avokado mackor till oss och satte på nyhetsmorgon, bästa jag vet på helgen.

Fått extra sug på frukt den senaste tiden, apelsinerna just nu är så satans goda så blir både en och två varje kväll. Även passionsfrukten är lite extra söt nu så slinker ner en och annan av den lilla exotiska bollen också.

När A gick till gymet gick jag ner och köpte helgens blommor, blir en del tulpaner nu och framförallt den franska tulpanen som har säsong nu. Vet at många av er uppskattar mina små inlägg om blommor och skötselråd. Så roligt att ni uppskatter mina små råd, nästa tips blir såklart tulpanen och näst på tur är magnolian som även har säsong nu. Vasen hittar ni här – Skruf och finns i olika storlekar.

Här har ni min lilla baby magnolia, den har dock inte börjat blomma än men om ett par dagar kommer de små vackra rosa blommorna.

Sen var det dags att packa upp min nya dator, alltid lika kul. Min förra fick jag begrava och nu blev det den nya MacBook Air 2018 med retina skärm, som smör för ögonen när man fixar bilder eller kollar på en serie.

Sen prommenaderade vi hand i hand ner på stan och nöjd av att solen var framme, tänk om vi kunde haft sol året runt. Då hade 50% av den svenska befolkningen varit mindre deprimerade. Vi hamnar ofta på Sturehof men valde att gå till Riche istället, en klassiker.

På söndagen var det som sagt dags för vårt första pass, har ni tänkt testa men inte kommit till skott kan jag pusha er lite extra. Så rolig träningsform och man blir både svettig och slut i hela kroppen. Efter passet tog vi en snabb promenad och en kaffe sen var klockan 16 och jag och Anders gick ner till Sturehof för vår traditonella söndagsmiddag. Älskar att äta ute på söndagar då det är lite lugnare och mysigare på något sätt, känns som att man unnar sig något lite extra på en söndag. Gäddqueneller och ett glas vitt en söndag är ren lyx!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! 🙂

  Vart är vasen på matbordet ifrån? Så himla fiiiin!

  Emelie 2019-02-02 14:36:54
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej, Tack! jag har lagt in en länk till vasen i inlägget 🙂 den finns i lite olika storlekar och jag har medium i min.

   mathildaweihager 2019-02-04 10:15:23
   Svara
 • Hur redigerar du dina bilder? 🙂

  Hanna 2019-01-30 15:35:47
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag använder vsco och använder filter A4, dock inte så mycket utan drar bara lite för att få skarpare färg i bilden 🙂

   mathildaweihager 2019-01-31 11:24:26
   Svara
 • Vodkapastan verkar så god, vill verkligen dit och testa!

  Josefine 2019-01-30 08:02:48 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
 • Så fint med tulpaner älskar dem .
  Gick till blomsterbutiken här i stan för attr köpa de franska
  Idag kostade de 89kr st är de lika dyra i Stockholm
  Få unna mig några till helgen 🌷

  Annelie 2019-01-29 17:44:51
  Svara
  • Svar på Annelies kommentar.

   Åh ja jag vet, dem är lite väl dyra men kolla på torgen dem kan ha lite billigare ibland 🙂 Kram

   mathildaweihager 2019-01-30 10:08:16
   Svara
 • Kan du inte göra ett inlägg med dina hudvårdsrutiner/sminkrutiner. Din hy är liksom galen? Det är sånt glow’!!! Pannan!!! Allt. Använder du botox? Isåfall hade du lika fin hy innan det? Ja gör botox i pannan upplever fin hy utan finnar men inte de där glowet du har

  Moa 2019-01-29 14:42:34
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Ja men självklart kan jag göra det. Jag gör dermapen, den behandlingen gör satt man får fantastiskt glow. Men ja jag har gjort botox i pannan och det hjälper till på traven 😉

   mathildaweihager 2019-01-30 10:07:43
   Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!