Chokladprovning med Godiva

Förra veckan bjöd jag Petra och Sara till en chokladprovning för att testa en uppsjö utan olika sorters choklad från Godiva. Ni vet säkert sen innan att jag är en riktig choklad älskare och har alltid varit, jag äter choklad i sömnen och har till och med ett eget ord för de ljuvliga små sötsakerna. Lala säger jag när jag ber min sambo att hämta en bit ur kylen, nyvaken med ett stort habegär av just choklad vet han exakt vad han ska hämta. Ja då har man kommit ganska långt i sitt chokladintresse. Så jag var såklart lite extra glad att få bjuda in mina vänner till en bjudning av just det jag gillar allra bäst – choklad.

Känner ni till Godiva sen innan? Jag köpte min första Godiva pralinask i Düsseldorf när jag bodde där för några år sedan, den exklusiva chokladen hittar man lite över allt men framförallt i Bryssel där Godiva kommer ifrån. Är ni i Bryssel eller New York får ni inte missa att besöka deras fantastiska butiker, doppa en jordgubb i smällt choklad eller köpa med dig en pralinask hem eller i present. Men om ni inte har vägarna förbi deras butiker den närmaste tiden behöver ni inte bli besvikna för nu äntligen kan vi köpa chokladen även i Sverige! Ni hittar Godiva bland hyllorna hos Coop och ICA butikerna.

Belgiska Godiva lanserades 1926 och är kända för sina förstklassiga praliner som uppskattas av chokladälskare i hela världen, inklusive mig! Tidigare har det bara gått att köpa Godivas chokladprodukter i deras egna butiker och på flygplatser runt om i världen. Men i samband med att Godiva tagit fram ett nytt lyxigt chokladsortiment med bredare distribution lanseras nu Godiva på den svenska marknaden.

Har ni sett ett något vackrare?! Innan gästerna kom dukade vi upp ett helt rum med Godiva choklad. En av deras nyheter blev snabbt en ny favorit hos mig, mörk choklad med jordgubb och rosepeppar – ni måste testa den. En annan favorit är Masterpieces Caramel.

Innan satte igång var vi såklart tvungna att ta lite bilder på dekorationen.

Är man inte redan sugen på choklad blir man garanterat det nu.

Mina fina gäster, Petra och Sara.

Vi åt så mycket choklad att vi alla fick en smärre sockerchock, framför allt Petra tanken på att hon hade precis avslutat en detox vecka.

Och nu till det bästa! Så roligt att så många av er var aktiva på instragm när jag la upp mina stories, en av frågorna var om ni kände till Godiva sen innan och jag fick så många meddelande och svar om att ni också älskade den exklusiva chokladen som jag. Därför är det extra roligt att jag får lotta ut en stor och välfylld låda med alla godivas olika smaker och sorter till er. Kommentera här med en kort text och berätta när ni brukar äta choklad, som ni redan vet äter jag choklad när jag belönar mig själv, när jag är sugen på choklad (vilket är varje dag) och i sömnen. Kanske ni också äter choklad vid knasiga tillfällen eller bara när ni vill äta något gott, berätta jag vill höra alla era små historier. Jag kommer att välja ut en vinnare och skicka hem den stora lådan med lala innan jul, kan komma väl till pass till julafton!

I samband med chokladprovningen filmade vi även en film som ni kan se här, vill ni läsa hela artikeln och få veta vilka våra favoriter är tycker jag att ni ska kika in här – Metro Mode.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Hej fina Mathilda. Vem vann?

    Saba 2018-12-17 16:25:56
    Svara
  • Jag Älskar choklad! Älskar älskar älskar..har alltid några av mina favoriter hemma och tar en bit varje dag ( vissa dagar mer än andra ).
    Bästa choklad stunden för mig är när mina små är sjuka och inte kan sova under nätterna ( och jag då e så trött och bara vill sova ) då slinker det ner en eller två bitar choklad med en kopp kaffe mitt under natten för att orka hålla mig uppe och ta hand om mina små..

    Sema 2018-12-11 21:53:45
    Svara
  • Jag brukar alltid få en kopp kaffe och en bit choklad varje gång när jag är hos frissan och DET är lyx för mig! Tänk dig, man sitter och får en härlig blow dry och behöver inte tänka på någonting under ett par timmar och så får man en rykande kopp te och en chokladbit…. mm vattnas i munnen haha. Nu är min frisör höggravid (ska föda inom några dagar!) så nu gäller det för mig att hitta någon annan fantastisk salong där detta erbjuds. Men tills dess vinner jag gärna detta kit så att jag får bli den som får bjuda mina gäster på gottis! <3

    Emma 2018-12-11 10:39:30
    Svara
  • Ser så gott ut!

    Josefine 2018-12-10 10:58:37 https://svenskatrappsteg.se/
    Svara
  • Åh vilken ljuvlig tävling! Jag älskar choklad och äter det när jag är glad, ledsen, hungrig eller mätt, det finns alltid plats för choklad! Men de gånger jag njuter som mest av chokladen och den har en större mening än att vara god är när jag träffar min älskade pappa. Vi ses inte så ofta men när vi ses så är det lite utav vår ”ritual” att dela på lite finchoklad och en kopp kaffe. Hade varit en dröm att få överraska pappa med denna vinst nästa gång vi ses i jul då Godiva är ett av hans favoritmärken <3

    Sandra 2018-12-09 15:46:23
    Svara
  • Vilken toppentävling för mig som älskar choklad! Tidigare åt jag choklad enbart som belöning eller när jag kände mig nere o behövde piggas upp. Men idag äter jag en liten bit choklad varje dag för jag tror o vet helt enkelt att det är bra för min hälsa ?. Såklart choklad är bra för hälsan o därför ska en bit ätas varje dag oavsett hur man mår. Man är helt enkelt värd en bit god choklad. Det är mitt bästa förhållande med choklad ❤. Kram!

    Camilla 2018-12-09 14:12:39
    Svara
  • Åh älskar choklad i alla dess former! I mina drömmar äter jag choklad varje dag. Tänk en fredag efter en intensiv arbetsvecka, komma hem, tända ljus, på med lite härlig musik, öppna en flaska vin och mumsa choklad med den du älskar. Ett annan favorit och vardagslyx, en vardagskväll, krypa upp i soffan med en stor kopp te och god choklad framför en serie, älskar!

    Tack för en härlig tävling!
    Kram

    Martina 2018-12-09 11:50:04
    Svara
  • P.s. Choklad är det godaste som finns?

    Saba 2018-12-09 10:37:09
    Svara
  • Åh så gott! I min dröm äter jag choklad varje dag. Efter en intensiv arbetsvecka är det helt underbart att få komma hem, tända lite ljus, sätta på lite skön musik, öppna en flaska vin och mumsa på choklad. En annan favorit är en dag mitt i veckan, soffan och en filt, stor kopp te, god choklad och en grym serie på tv:n.

    Härlig tävling!
    Kram

    Martina 2018-12-09 09:29:24
    Svara
  • Jag äter choklad när jag mår skit- det gör jag nu. Kanske mår man bättre av finchoklad!?

    Lina 2018-12-08 19:56:17
    Svara
  • Choklad är överlägset det jag köper mest när verkligheten kryper för nära inpå. När något jobbigt hänt eller när jobbdagarna varit extra tuff kryper jag ner i ett bad och knaprar choklad- underbart. ❤️

    Sofia 2018-12-08 18:32:26
    Svara
  • Hej Mathilda, precis som du så äter jag choklad när jag belönar mig själv, andra tillfällen under mensen då sötsuget öka något extremt! Även när jag är ledsen & behöver tröst men också när jag är med mina tjejkompisar & har tjejkväll, vi brukar sitta i timmar då, dricka te & äta choklad. Bästa kombinationen enligt mig, tjejerna, choklad & te :-)! Ja, jag förknippar choklad med det mesta i mitt liv, framgång, lycka, sorg & mensvärk 😀 Om jag vinner detta ska jag bjuda över mina vänner på tjejkväll, choklad & te! Alltid lyckad<3

    Saba 2018-12-08 15:27:51
    Svara
  • Varje gång jag åker och hälsar på min älskade farmor köper jag med mig hennes favoritchoklad. Där sitter vi framför brasan ute på landet och myser med favoriten från just Godiva och ett glas rött.
    Hur underbart hade det inte varit om jag kom hem till henne med denna låda på julafton! Hon är världens bästa och jag älskar att göra henne glad.

    Louise 2018-12-08 10:52:20
    Svara
  • Åh herregud vilken fantastisk tävling!
    Jag kom i kontakt med Godiva för första gången för några år sedan när jag köpte chokladdoppade jordgubbar i deras butik i london och har sedan dess drömt många drömmar om denna underbara choklad. Jag är en chokladälskare av rang och äter minst några rader marabou om dagen. Jag skulle vilja vinna så jag slipper spendera halva CSN på choklad åtminstone för ett litet tag framöver! Dessutom är det ju perfekt att ta med sig ett Godiva-choklad som en present när man ska iväg på alla släkt-happenings nu närmsta veckorna så att min kära släkt också kan få uppleva denna magiska choklad!

    Johanna 2018-12-08 09:42:37
    Svara
  • Måste instämma i ditt chokladätande och äter det helst hela tiden om jag får välja! Men om jag måste välja tillfällen då det smakar extra bra så är det efter en lång och mysig middag med vänner ihop med en kopp kaffe eller efter ett ett träningspass, haha. Kram!

    Annakaisa 2018-12-08 09:34:20
    Svara
  • Jag MÅSTE ha choklad när jag är proppmätt. Det låter kanske konstigt och fel men icke! Det finns alltid plats för choklad<3, dessutom är det bra för matsmältningen när man är mätt. Det är i alla fall vad jag typ ”har för mig att jag hört någon gång”… sant eller inte spelar ingen roll, bara jag får min choklad<3

    Linnea 2018-12-07 19:05:03
    Svara
  • Alltså detta är så dåligt,oproffsigt låg nivå..Kan inte förstå hur företag tänker i detta fall Godiva med denna typ av marknadsflringskanaler.
    Några kunder mindre med vår familj…

    Anna 2018-12-07 16:39:37
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Tråkigt att höra att du tycker så Anna, varför tycker du att det är oproffsigt och låg nivå att marknadsföra sig via våra kanaler? Jag som älskar choklad är både stolt och glad att dem valt att jobba med mig!

      mathildaweihager 2018-12-08 11:57:33
      Svara
  • Hej!
    Jag äter också choklad varje dag ? Men lite extra slinker ner när jag behöver tröst. Det är det bästa sättet för att känna lite tillfällig lycka när jag inte har min pojkväns famn i närheten. Choklad är livet!

    Malin 2018-12-07 16:21:48
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!