Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Årets första Ålagille!

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter nästan två veckor i Skåne, en vecka blev två veckor. Känner mig utvilad och fylld med energi, kan behövas inför augusti och september som kommer vara fullspäckat med jobb, bröllop och planering av hösten. Hoppas ni haft en fantastisk sommar och semester var ni än har varit <3

Innan vi åkt tillbaka till Sthlm så hann vi med årets första Ålagille, ålafestivalen i Åhus. Herre vad roligt vi hade! Har ni aldrig varit på Ålagille är det ett måste, boka upp Hånsa och hans ålabod och åk ner ett gäng vänner – jag lovar er att det kommer bli en kväll ni sent kommer glömma. På många sätt.

I Åhus cyklar man mellan ålabodarna och stannar till på 4 olika bodar för att äta luad ål, stekt ål, rökt ål och kokt ål. Vi valde att stanna till på två bodar då vi kom iväg lite sent men dem flesta börjar cykla vid lunch och runt 7 tiden stänger bodarna ner för kvällen. Klockan 7 kan låta tidigt men tro mig efter x antal snaps, enbart ål till lunch och middag är man ganska redo för sängen när man ätit upp sin skånska äppelkaka som är den sista rätten. Älskar traditioner och denna tradition och några till kommer jag alltid att fira!

Första stoppet vid Revhaken, här bjöds det på rökt ål och äggröra!

Så otroligt vackert på stranden, enligt mig och vad jag sett så vill jag nog säga att Åhus har några av Sveriges finaste stränder. Vi hade tur med vädret som vanligt, solen strålade och hela Åhus var på glatt humör.

Ser inte så mycket ut för världen men jag älskar rökt ål nästan lika mycket som kräftor.

Allting är ganska enkel och spartanskt på ålagille, man sitter där det finns plats, äter på papperstallrikar och dricker nubbe ur samma tennglas hela dagen – vi satt och åt i en gammal båt och tittade ut på havet. Just där och då var jag lite extra lycklig!

Mina älskade föräldrar <3

Sen var det dags att åka vidare till Ålastigen för att äta stekt ål, potatismos och sirap. Inte min favorit men äter man bara ål en gång om året så då får man passa på.

Här var det mycket folk, live band och dans!

Ljugarbänken, här avslutade jag min kväll på ålagillet. Tittade ut och tänkte tillbaka på vilken sommar vi haft, att den snart var över men kändes ändå okej att lämna Skåne, familjen och mina älskade hundar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Super fina kort, och ett måste när man besöker Åhus vid den tiden

    Sven-Inge 2018-08-08 17:03:49
    Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!