Köpenhamn & kräft-premiär

Två dagar kvar och sen är semestern över och det är dags att bege sig tillbaka till Sthlm. Vi kör upp på söndag eftermiddag, behövde stanna kvar hos hundarna ett par extra dagar och så passar vi på att gå på Absolut Home öppningen och årets första Ålagille som börjar kl 14.00 idag. Idag ska det ätas ål i mängder och dricka en och annan snaps till skånska snapsvisor, bra avslut på denna sommaren!

I onsdags åkte vi över till Köpenhamn och tog in på Nobis, det hotell har dem verkligen lyckats med! Älskar Nobis i Sthlm men vill nog säga att Cph är snäppet vassare. Så fint inrett och super proffsig personal. Var några år sen jag var i Köpenhamn och hade nästan glömt hur otroligt vackert det är, skulle kunna gå runt och titta på arkitekturen i flera timmar. Vi gick på ströget och strosade runt i Nyhavn och på kvällen ät vi middag på Fishmarket Pastis, lite senaste kom Jennie-Ellen och mötte upp oss på ett glas – så mysigt att se henne! Dagen efter åkte vi förbi Christiania innan vi åkte hem, värt ett besök även om att det kan vara lite obehagligt i vissa stunder att gå runt innanför murarna men intressant att se hur alla bor. Igår hade vi kräft och kantarell premiär, äntligen är säsongen här och idag blir det även Åla premiär – kan nog vara den bästa tiden på året!

Nyhavn, lite molnigt när vi kom fram men när solen väl kom blev det Thailand värme i Köpenhamn. Lite väl varmt för en dag i storstaden men mot kvällen blev det behagligt igen.

Så mysigt litet cafe, känner mig så hemma i Köpenhamn. Få en känsla av både Tyskland och Österrike, mycket folk och massor med restauranger och uteserveringar.

Lika mycket folk som vanligt, trodde inte det skulle krylla av människor i slutet av juli men jag hade fel. Bäste tiden enligt mig att åka till Köpenhamn är i december, april och maj.

Sen var det dags att checka in, inredningen var precis i min smak.

 

Älskar färgkombinationerna – grön, beige, svart och ljus cognac färgat skinn.

Badrummet! Perfektion vill jag säga, så fint.

Stort helkaklat badrum i marmor, stor dusch och badkar – drömmen!

Blev lite smått förälskad i denna fåtölj. Kommer att lägga ut en del möbler för er som är intresserade. Säljer en hel del fina designmöbler som inte får plats. Kommer upp i dagarna så håll utkik!

Blev skaldjur för hela slanten på Fishmarket – en av Köpenhamns bästa fiskrestauranger. Super härlig miljö och personal, lite som en kombination av Riche och Sturehof.

Dagen efter blev det sovmorgon, blev en lite senare kväll en tänk eftersom Jennie-Ellen kom med ett glad humör haha älskar spontana kvällar! Åt en lång frukost och sen körde vi vidare mot Christiania.

Tog inte så mycket bilder där inne då där finns en del skyltar med förbjuden kamera men är ni i Köpenhamn är det absolut värt ett besök att se den lilla alternativa staden.

Kräftpremiären här hemma, blev inte många kräftor över. Inte bara jag som hade längtat efter de små röda – en liten försmak på året säsong!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!