Österlen trip tillsammans med Citroën C3

För någon vecka sedan var jag nere på Österlen och dokumenterade mina smultronställen tillsammans med Citroën C3, det kommer ni säkert ihåg och även att jag lovat er en artikel med mina tips. Nu har jag äntligen fått filmen som vi gjorde längts vägen ner och ni kan även läsa artikeln på metromode.se.

På fredag kommer även min utlovade Österlen Guide ut så håll utkik så kommer ni få massa härliga tips och alla mina bästa smultronställen listade.

Ni kan se videon och läsa artikeln här nedan:

 

Härliga, härliga Österlen. Det är få ställen som slår Österlen på sommaren. I samarbete med Citroën gav sig Mathilda Weihager och Parvin Sharifi ut på jakten efter Österlens finaste smultronställen.

Mathilda Weihager som uppväxt på Österlen och Parvin Sharifi som aldrig besökt skånska Österlen. Tillsammans gav de sig ut på en resa, med start i Stockholm och med slutdestinationen Österlen, för att äta, bo och upptäcka denna skånska pärla.

 

Parvin Sharifi och Mathilda Weihager drog ut på vägarna för att upptäcka Österlen i nya Citroën C3.

Det smidigaste sättet att upptäcka vackra Skåne är att ta sig runt med bil och till deras hjälp hade de Citroëns nya C3. Citroën C3 är en liten och smidig kombikupé som trots sin storlek är rymlig och bekväm att köra. Bilen har många smarta finesser som starthjälp i backe, trafikskyltsavläsning och coffee break alert.

– Den var så himla smidig att köra och vi uppskattade att den trots storleken var kraftfull och låg stabilt på vägen, säger Parvin Sharifi.

Spana in Citroëns nya C3 här! 

Här är Mathilda och Parvins finaste smultronställen på Österlen:

Äta och dricka:

Ta en välförtjänt fika hos Olof Viktors Café.

Olof Viktors Café: På väg mot Ystad ligger det idylliska café som även är Matilda Weihagers bästa tips för dig som letar efter ett mysigt café på Österlen. Olof Viktors har också blivit utsedd till bästa café av White Guide. Här kan man välja och vraka bland fantastiska bakelser och luncher som får det att vattnas i munnen. Bredvid caféet ligger också en butik där du kan köpa hem olika delikatesser från Olof Viktors. Missa inte att prova deras berömda knäckebröd.

Läs mer och hitta till Olof Viktors Café här

Franskans crêperie, Rörum: Stanna till i den lilla byn Rörum när matsuget blir för stort. Mitt mellan kyrkan och Mandelmanns trädgårdar ligger här ett mysigt bondromantiskt crêperie. Här kan du njuta av fantastiska galetter och crêps med olika tillbehör. Detta är ett måste oavsett om du ska svänga förbi för en snabb lunch eller om du ska äta en mysig middag på kvällen. Öppet från lunch till klockan 21.

Läs mer och hitta till Franskans crêperie här

På Allé på Österlen hittar du fantastiska rätter.

Allé på Österlen, Kivik: Ta ner fönstret i bilen och känn sommarvinden i håret medan du kör genom den vackra allén på väg till nästa stopp i härliga Kivik. Restaurangen Allé bjuder på många olika aktiviteter på deras gård med allt från sparrisbuffé i juni till fantastiska luncher i trädgården. Här kan du också köpa med dig en färdig picknickkorg som du kan ta med dig ner till stranden eller till de vackra åsarna vid Brösarps backar.

Läs mer och hitta till Allé på Österlen här

Nordic Sea Winery, Simrishamn: Visste du att Sveriges enda vineri ligger på Österlen? Nordic Sea Winery är ett måste för matentusiasten. Här kan du njuta av vacker arkitektur, fantastisk mat och en uppsjö av goda viner mitt bland vinrankorna. På andra sidan ligger vinproduktionen och här går det att boka guidade turer fördig som vill lära dig mer om vinproduktion. Varje söndag serveras det brunch och vid speciella datum har dem även säsongsprovning.

Läs mer och hitta till Nordic Sea Winery här

Missa inte de supergoda pizzorna på Åhus Finest.

Finest, Åhus: Mitt på huvudgatan i Åhus ligger Finest som är en kombinerad restaurang/café och butik som säljer inredning och barnkläder. Här kan du gå om du vill känna på pulsen i Åhus – även under vinterhalvåret. Gå hit för ett glas vin på kvällen eller prova deras supergoda pizzor.

Läs mer och hitta till Åhus Finest här

Upptäcka:

Den gömda strand, Knäbäckshusen: Detta är sedan några år tillbaka Mathildas absoluta favoritställe på hela Österlen, och det är inte svårt att förstå varför. För här i Knäbäckshusen ligger nämligen en unik strand. Stranden påminner om en mindre strand i Thailand där träden hänger ut över havet. Men att hitta till detta smultronställe är inte helt enkelt. Men följer du vägen in mot Knäbäckshusen och fortsätter tills vägen tar slut så hittar man en handskriven skylt där det står ”STRAND”. Följ stigen in i skogen och ner för en brant trappa och sedan är du framme. 

På Österlen finns det mycket härligt att uppleva. Glöm inte bort att ta en paus och njut av en glass i solen. I Åhus kan du strosa runt bland mysiga gränder och pittoreska hus eller njut av alla vackra båtar och pampiga hus längst hamnen.

Vitemölla – strand: I den lilla fiskebyn Vitemöllan strax norr om Kivik hittar du en lång och fantastisk strand. Här ligger också ett unikt pittoreskt badhotell – ett måste för den som vill bo precis intill havet. Vakna av bruset från havet, ta handduken i ena handen och gå direkt ner och ta ett morgondopp innan frukosten serveras.

Brösarps backar: Att Skåne är platt känns långt bort när man tittar ut över backlandskapet vid Brösarp. Stanna till på rastplatsen och ta en fika medan du blickar ut över det vackra landskapet. Har du tur kanske du ser några kossor som rofyllt går och betar – dessa kor medverkar dessutom ofta i reklamfilmerna på tv:n.

Äta glass: Vad är sommar utan glass? Är du i Åhus i sommar måste du ta en glass på Glassbåten i hamnen eller i kiosken på torget. Strosa runt bland mysiga gränder och pittoreska hus eller njut av alla vackra båtar och pampiga hus längst hamnen. 

Boende:

Wanås Restaurant Hotel bjuder på smakfulla rätter anpassade efter säsong.

Wanås Restaurant Hotel: Intill Vanås slott ligger ett av Skånes vackraste hotell, Wanås Restaurant Hotel, som öppnade för cirka ett år sedan. Här finns 12 rum med underbar inredning och arkitektur. Här kan du njuta av fantastisk mat från restaurangen där råvarorna spelar huvudrollen. Menyn anpassas efter säsong och här kan du avsmaka allt från varierande lunchrätter, nybakt och prestigelösa varmrätter. Missa inte deras mjukglass som är gjord på gårdens egna ekomjölk efter eget recept. Mitt i skogen kan du också passa på att gå en konstrunda som Wanås Konst/Stiftelsen Wanås Utställningar står bakom. Detta blir ett bra första stopp på resan för dig som kommer norr om Österlen.

Läs mer och hitta till Wanås Restaurant Hotel här

Kiviks hotell: Med utsikt mot havet och en vacker rosenträdgård ligger detta vackra spahotell mitt i Kivik. I restaurangen serveras skånska och internationella läckerheter gjorda på lokala råvaror – passa på att boka ett bord på den populära terassen under sommaren. Missa inte att uppleva solnedgången nere vid havet.

Läs mer och hitta till Kiviks hotell här

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!