Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Midsommar på Ljusterö

Tillbaka till verkligheten efter en fantastiks helg på Ljusterö! Vi åkte tidigt på fredag morgon för att hinna med båten och var framme vid lunch, jag har aldrig varit på Ljusterö men så mysig ö! Efter helgen har jag blivit ännu mer sugen på ett landställe, tänk att ha ett litet hus så här vid vattnet – ja man kan säga att jag har något att sträva efter. Vi var ett härligt gäng vänner som firade tillsammans i traditionens tecken, dock ingen midsommarstång eller krans då vädret inte såg så ljust ut men vi hade tur i någon timme när solen tittade fram. Oavsett hur vädret var så hade vi en jätte mysig midsommarafton, vi åt, drack och skrattade in på småtimmarna som de flesta gjorde denna afton. Precis som midsommar ska vara! Hoppas ni hade en lika härlig helg fina ni.

Idag, måndag vaknade jag med ångest över att jag hade så mycket att göra, låg och fyllde på min to do lista i soffan i söndags innan jag somnade vilket lede till dålig sömn och en inre stress när jag vaknade. Jag är en extrem rutin människa och efter en lugn helg på landet kommer jag ur mina rutiner, måste bli bättre på att slappna av och bara vara när man väl är ledig! Hur som helst så startade jag veckan i vanlig ordning på gymet, dock med ett tungt pass och undrade om jag lämnat kvar min kondition på Ljusterö haha men känns lätt så efter en helg fylld av god mat och vin. Sen satte jag igång och betade av min lista men kom inte så långt innan datorn havererade, då kom stressen igen… Efter några timmar och lite hjälp av apple support var det löst och jag kunde sätta igång och jobba. Finns inget som får mig så stressad som när tekniken slutar fungera, jag är ganska händig och brukar lösa det mesta men när datorer och mobiler strular blir jag som förlamad – stirrar in i väggen och hoppas på någon kommer och hjälper mig. Nu har jag äntligen kommit ifatt och sitter med en kopp te och planerar min resa ner till Österlen, jag och Metro mode åker på söndag för att göra en Österlen guide. Ska bli så roligt att dokumentera alla mina små smultronställen – stannar ni i Sverige över sommaren så lovar jag en bra guide ner mot alla vackra åsar.

Lugnet före stormen! Jag och Emma smög iväg ner till vattnet och njöt av lugnet innan det riktiga midsommarfirandet satte igång.

Fina Emma! Vi har inte känt varandra så länge men jag är väldigt glad för att denna finna människa kommit in i mitt liv <3

En klassiks jordgubbstårta var så klart ett måste!

Resten av tjejerna kom ner till bryggan och gjorde mig och Emma sällskap.

Efter lunchen så kom solen och alla sprang ut, klassiskt!

Solen var framme ett bra tag och firandet satte igång med kärlek och sång haha!

Gänget <3

Ljugarbänken! Det jag främst älskar med midsommar är att vänner och familj i alla åldrar samlas under en dag och natt, man har alltid i världen att strosa runt, umgås, äta och mycket mer utan att behöva känna att tiden tar slut. Året ljusaste dag hinner man med mycket på.

Vackra Ljusterö! Hit åker jag gärna igen. Vi hade tänk att stanna hela helgen men eftersom vädret var si så där så åker vi till hamnkrogen som tydligen är en tradition för att äta lunch på midsommar dagen. Efter lunchen packade vi väskorna och åkte tillbaka in till stan, när jag vaknade upp på söndagen var jag glad för det för det var längesen jag var så trött i kroppen som denna söndag.

Stockholm var som en spökstad i vanlig ordning denna dagen så jag tog mig inte långt utanför dörren. Dock var jag rastlös och stod i köket hela dagen, längesen jag tillbringade en halv dag i köket. Jag älskar och laga mat och gjorde det dagligen förr men har inte haft någon större lust de senaste månaderna men i söndags fick jag feeling igen.

Jag proppade en kyckling full med citron, timjan, smör och massa vitkök som sen fick stå i ugnen på låg värme ett bra tag. När kycklingen var klar var det dags att börja på fonden, finns inget som slår en hemma gjord fond!

Under tiden kycklingen och resterade råvarorna var i ugnen passade jag på att göra en äpplepaj, en riktig söndags middag vill jag säga. Det var man väl värd denna helg <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Var på Österlen håller du till?
  Finns mycket att se och göra under sommaren o det dyker upp nytt varje år.
  Rekommenderar ett besök på Karnelunds i Gislöv för god mat.mycket god mat. I white guide.

  Lotta 2018-06-25 23:57:35
  Svara
  • Svar på Lottas kommentar.

   Jag brukar vara i Simrishamn för det mesta men åker runt lite över allt 🙂 Ja visst gör det, så vackert och fridfullt! Tack för tipset, ska kolla in det!

   mathildaweihager 2018-06-28 14:02:54
   Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!