Chateau Gassier, Pias Kitchen och Åhus

Från en skog till en annan skog, i torsdags morse packade jag väskorna och hämtades upp av Petra och körde ut till Loka brunn för vinprovning med Chateau Gassier. Har aldrig varit på Loka Brunn förut, där var fantastiskt vackert. Jag var tvungen att jobba en del under dagen så missade både spa och yoga men det jag såg av hotellet var mysigt, så vacker natur och skog runt hela området. Vi testade ett gäng olika rosé viner, åt fantastisk mat och skrattade i kors tills restaurangen bad oss att gå till våra rum haha! Vi hade lite för roligt men det var kanske tur att dem stängde för vi skulle åka tidigt dagen efter. Jag blev avsläppt i Örebro och tog hela 4 tåg för att ta mig till Åhus, var måttligt road men vad gör man inte för att få komma ner till familjen och grabbarna ett par dagar! Efter dryga 5 timmar var jag framme och hann precis bryta om innan gäster och taxi kom för att hämta upp oss för att åka till Pias Kitchen. Familjemiddag med vänner var bokat och som jag längtat efter att få besöka denna lilla restaurang i Nyehusen. Mamma och Pappa har varit där ett flertal gånger så nu var det min tur att följa med. Älskar hela konceptet och maten var fantastisk!

I morse var jag trött, tröttheten kom ifatt mig efter några hektiska dagar och ja – vinet satte nog sina spår. Började ändå dagen med en löprunda på stranden, kände att jag behövde röra på kroppen och piggna till. Sen skyndade jag mig till Hässleholm för att hämta mina älskade hundar, alltid lika mysigt att få hämta upp dem även om att jag alltid börjar gråta när dem kommer springandes mot mig. Cognac blev som vanligt ivrig och glad, Ike skrek av lycka och jag grät i vanlig ordning. Hämtar dem med blandade känslor, skuldkänslor att man lämnat dem men lycklig att få hämta upp dem och tillbringa ett par dagar tillsammans. Kommer nog alltid att ha skuldkänslor över min separation från dem, känslan av att man lämnat någon man älskar. Tårarna kommer bara jag tänker på dem, tittar på dem och skriver om dem. Inser att jag kanske borde bearbeta detta lite mer, komma till freds med min skuld och försöka vara i nuet när jag är med dem.

Nu ska jag packa in dem i bilen och köra till Österlen, äppleträden ska ha börjat blomma och vill inte missa det i år så det får bli en Österlen trip och lunch i Simrishamn. Har lovat en Österlen guide som kommer inom kort så ska se om jag kan fylla på listan med några nya små smultronställen. Hoppas ni har en fin söndag. Puss

Vi hade vinprovning ute på vattnet, Mira hade gjort det så fint och utsikten glömmer jag inte i första taget. Så vackert!

Det var mulet hela dagen men det sprack upp lagom tills vi skulle gå ner till bryggan – en perfekt kväll för rosé. Fina Lisa och Edita var med och min favorit såklart.

Fina Michaela och Penny

<3

 

 

 

Pias Kitchen, ett litet hus i Nyehusen som ni måste besöka!

Pia som är kocken, ägaren och den ända som driver denna lilla restaurang. Hon har valt att lägga restaurangen på sin egen tomt, bredvid hennes privata boende har hon byggt upp en liten stuga med ett kök och bord för max 8 personer.

Fantatisk mat! Hon sätter menyerna efter de närproducerade råvarorna, en meny på 6-8 rätter och utvalda viner till det o man önskar.

Älskar konceptet, känns som att man sitter i Pias egna kök. Jag som älskar att laga mat och alltid vill lära mig något nytt var i himlen för en kväll.

 

En av mina favorit rätter under kvällen. Så enkelt men så gott, råräka, bakad tomat och ramslök.

 

Och där var vi återförenade! Vi var ensamma på stranden och grabbarna fick springa av sig och bada medans jag solade.

Obeskrivlig kärlek till dessa två.

Finns ingen s0m får mig att känna mig så älskad som med dem, villkorslös kärlek!

Efter stranden åkte vi till min favorit affär i Yngsjö, Rathckegården. En gårdsbutik med egenodlade råvaror.

Älskar att svänga förbi och handlar inför kvällen, blir som ett barn på julafton när jag kliver innanför dörrarna.

Fick med mig ett gäng olika tomater och primörer för att göra en lätt sallad till lunch.

Och en snabb sväng förbi rökeriet, kunde inte åka hem utan makrill och varmröktlax. Finns det något godare?!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Varför har du lämnat ifrån dig dina hundar om du älskar och saknar dom så mycket??

    Anna 2018-05-21 21:10:58
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      För att det är svårt att ha dem båda två här uppe själv 🙁 då har dem det bättre i Skåne hos mina och Robins föräldrar <3

      mathildaweihager 2018-05-22 22:06:18
      Svara
  • Hej! Var är din fantastiska röda klänning från?

    Danielle 2018-05-20 17:20:43
    Svara
  • Och nu står även rapsen i blom! Lycka! /Österlen-bo

    Petra 2018-05-20 12:21:16
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!