Separation och våga visa sig sårbar!

Nu har jag skrivit, raderat och skrivit ett par gånger, trodde aldrig att det skulle vara så svårt att få ner stora tankar och stora beslut i text men jag börjar så här och med tiden kommer det säkert att komma mer. Ni är många som har frågat och jag förstår att ni undrar. Jag har inte känt att jag velat berätta förrän familj och vänner har landat i allt. Men ja det stämmer, jag och Robin har separerat. Vi har separerat som vänner, vi valde att gå isär med blandade känslor men vi känner likadant. Vi kände att detta var det rätta för oss båda. Vi kände efter 8 år att känslorna inte riktigt fanns där. Älskar varandra det gör vi och kommer göra livet ut, men vi var eniga om att livet har mer att ge. Vi har alltid fått ge upp något för att kunna vara tillsammans, bo isär, flytta och ge upp vänner, flytta till olika länder och lämna det man älskar att göra. Vi ångrar inte en dag men vi har fått ge upp mycket för kärleken och när inte kärleken finns kvar på samma sätt tror vi båda att det är nu vi ska fokusera på oss själva.

Ja vad livet kan förändras snabbt. För ett år sen trodde jag aldrig att jag skulle leva ett liv utan Robin som min man. I många fall så separerar par som ovänner, något drastiskt har förändrat livet och i många fall blir den ena parten sårad. Jag är evigt tacksam att vi separerar som vänner, det gör också det hela lite lättare. Det är och har varit en stor förändring för mig att flytta hem, inte ha mina älskade hundar vid min sida och att bara vara själv efter 8 år är inte alltid så lätt. Även om vi separerar som vänner har det varit mycket tårar, rädsla och oro men också mycket skratt så jag vill nog säga att de senaste månaderna har varit lite svajiga men jag har varit positiv till förändringen även om jag ibland tappat fotfästet. Jag ska trots allt börja om mitt liv på nytt, spännande men väldigt läskigt! Känslan är lite som när man går ut gymnasiet och har hela livet framför sig men man vet inte riktigt vad man vill göra och vart livet ska ta en.

Ingen av oss har haft något längre förhållande innan vi träffades och ingen av oss har lämnat en relation förut, ingen erfarenhet alls och vi frågade oss själva hur gör man? Hur går man vidare och var börjar man? Jag försöker att ta en dag i taget, fokusera på mig själv och mitt mående. Vilket förvisso är lättare sagt än gjort men stöttning av vänner, familj och framför allt Robin gör att allt blir lättare. Vi stöttar varandra vilket jag tycker är det finaste i hela omställningen, att vi finns där för varandra. Finns ingen som känner mig så bra som Robin och vise versa, vi kommer vara vänner för livet och vi kommer alltid vara familj <3

Det må ha varit en lättare separation men inte smärtfri! Jag ska bli bättre på att visa mig sårbar, bättre på att be om hjälp och tillåta tårarna komma om det är det jag behöver. Ensam är inte stark!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Starkt av dig att skriva detta! Önskar dig all lycka och att du ska trivas med ditt nya liv i Stockholm <3

    Katarina 2017-12-20 21:53:49
    Svara
  • Åh all styrka till dig! Hoppas att du trivs i Stockholm. Och så starkt av Er att skiljas innan bitterheten tar över.
    Stor kram!

    Cecilia 2017-11-28 22:04:47
    Svara
  • ❤️ all styrka till dig (och Robin) ni gör något så svårt så bra.?

    Linn 2017-11-24 21:22:10
    Svara
  • Vad fint skrivet Mathilda! Blir så imponerad av er. Jag själv går igenom en separation efter 6 år tillsammans. Det var inte mitt beslut alls, men känner mer och mer hur livet kommer till mig och hur pirrig jag blir av det. Känner igen mig i hur du beskriver det svajiga i känslor av smärta blandat med hopp om framtiden. Blir även mycket inspirerad av att ni stöttar varandra som vänner i detta – det försöker vi också göra, trots att det är svårt.. Men att vara tillåtande, stöttande och försöka ta emot alla känslor med en kram tror jag också på.
    Tack för detta <3

    Emmy 2017-11-24 12:37:48
    Svara
  • ❤️

    Sofia 2017-11-23 23:30:12
    Svara
  • Bra att du berättade! Jag har varit där du är två ggr, ett förhållande på 6 år och ett på 7 år. Det är smärtsamt och overkligt, men det går. Jag har varit lyckligt gift sen många år sen dess och vi har en underbar son.

    Maja 2017-11-23 12:58:11
    Svara
  • Livet tar lite krokiga vägar ibland , följ ditt hjärta Mathilda …
    du har ju en vän på nära håll som gjort den resan , genom hopplöshet, förtvivlan, lögner mm kom ngt väldig gott , i form av kärlek
    Du ni är starka och man lever bara en gång
    Kram och all styrka till dig ❤️

    ❤️ 2017-11-22 23:20:47
    Svara
  • Sorgligt ja, men så fint och himla modigt av er att separera innan det är ”för sent”, dvs när man inte ser det fina i varandra längre. Stort lycka till till er båda i detta.

    Tess 2017-11-22 21:43:09
    Svara
  • Känner din smärta genom texten, och jag vet hur det är att ge upp allt för kärleken. I slutändan räcker det inte då man vill ha ut mer av livet än så. Du får ta din tid att läka och fokusera på dig själv, dina vänner och ditt jobb. Älskar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva så hoppas att du även kan och vill fokusera ännu mer på bloggen. Det kan ju vara skönt att få utlopp för känslor i den också <3 Kramar

    Mia 2017-11-22 09:26:51
    Svara
  • Bra att ni separerar när ni har en känsla av att livet kan ge mer. Ni är alldeles för unga för att bara bita ihop o hoppas på det bästa. När kom känslan? Var det när euforin efter bröllopet la sig? Inte ovanligt. Man ska ge sig själv möjligheten till att få vara riktigt lycklig

    Malin 2017-11-21 23:42:33
    Svara
  • Åhhh!!! Är i en liknande situation själv. Jag har precis separerat från min sambo sen 7 år tillbaka. Vi är också vänner och har kunnat skratta och gråta tillsammans. Så fint ändå. Men en otrolig smärta såklart. Kram!!!

    Linnéa Larsson 2017-11-21 22:54:48
    Svara
  • Vackert, modigt och starkt skrivet. All lycka till dig!

    Andrea 2017-11-21 22:26:54
    Svara
  • Jag tycker att ni är starka och modiga som glr vad som krävs för att vara lyckliga människor.All lycka!

    Cc 2017-11-21 22:12:45
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!