Asiatisk pytt i panna!

Middagstips! Igår gjorde jag en asiatisk variant på pytt i panna, så gått och enkelt. Det bästa med pytt i panna är att man kan ha i lite vad man vill och har hemma, jag älskar asiatiska smaker och måste säga att det blev förvånansvärt gott! Jag gjorde min på karré, ris och massa annat gott.

Karrékotlett

Kål (jag använde savoykål men går bra med vilken kål man vill)

Ingefära

Chili

Seasamolja

Alfalfa-groddar

Ris

Sesamfrön

Äggula

Koriander

Kikkoman soja

Gurka

Socker

Risvinäger

Börja med att koka ris.

Gör lagen till gurkan, 1 dl vinäger och 2 msk socker, vispa runt tills sockret har lösts upp. Skala gurkan och skär den i tunna skivor med en mandolin, en osthyvel brukar också funka. Lägg gurkan i lagen och låt den stå i ca 5 min.

Skär köttet i mindre tunnare bitar, stek köttet tillsammans med finhackad ingefära och chili tills köttet fått fin färg.

Strimla kålen i tunna skivor. Lägg i kålen och häll på soja och sesamolja, när kålen har blivit mjuk och följsam kan du slänga i riset och groddarna. Smaka av och lägg upp och toppa med en äggula, gurka, sesamfrön och koriander.

Voilà!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Mums vad hungrig jag blir nu!

    Erika 0000-00-00 00:00:00 https://eriikasworld.blogspot.se
    Svara
  • Ser jättegott ut, och fint upplagt!!! Men menar du att du steker kålen tillsammans med köttet och sen även riset och groddarna till sist? ? kram

    Amanda 0000-00-00 00:00:00
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!