Middagstips! Igår gjorde jag en asiatisk variant på pytt i panna, så gått och enkelt. Det bästa med pytt i panna är att man kan ha i lite vad man vill och har hemma, jag älskar asiatiska smaker och måste säga att det blev förvånansvärt gott! Jag gjorde min på karré, ris och massa annat gott.
Karrékotlett
Kål (jag använde savoykål men går bra med vilken kål man vill)
Ingefära
Chili
Seasamolja
Alfalfa-groddar
Ris
Sesamfrön
Äggula
Koriander
Kikkoman soja
Gurka
Socker
Risvinäger
Börja med att koka ris.
Gör lagen till gurkan, 1 dl vinäger och 2 msk socker, vispa runt tills sockret har lösts upp. Skala gurkan och skär den i tunna skivor med en mandolin, en osthyvel brukar också funka. Lägg gurkan i lagen och låt den stå i ca 5 min.
Skär köttet i mindre tunnare bitar, stek köttet tillsammans med finhackad ingefära och chili tills köttet fått fin färg.
Strimla kålen i tunna skivor. Lägg i kålen och häll på soja och sesamolja, när kålen har blivit mjuk och följsam kan du slänga i riset och groddarna. Smaka av och lägg upp och toppa med en äggula, gurka, sesamfrön och koriander.
Voilà!