Svar på era frågor del 1

Här kommer svar på era frågor, fick så himla många och fina kommentarer så jag har delat upp dem i två delar så nästa kommer inom kort. Tack snälla ni för alla fina kommentarer och frågor <3

Du får gärna berätta om din vardag. Vi vet ju att kille spelar hockey därav ni bor utlands och du har svårt att ha ett fast jobb. Vad gör du med all din lediga tid? Du har väldigt bra stil! Vilka är dina favorit butiker?

Min vardag ser lite olika ut om vi är hemma i Sverige eller är i Österrike men generellt så börjar mina dagar med en långpromenad med mina hundar och sen gymet. Jag älskar att laga mat så jag lägger ner ganska mycket tid på det. När jag inte gör dem vanliga sysslorna hemma så brukar jag ta bilen och åka till nya städer eller platser. Jag är en ganska aktiv person så jag hittar alltid något att sysselsätta mig med, tycker till och med att det är roligt att städa haha och det kan man alltid sysselsätta sig med. Men en kort förklaring så är min vardag som en lång semester med vardagliga sysslor. Självklart är vissa dagar långtråkiga och ensamma, speciellt när Robin är iväg men jag har turen att jag träffat många fina vänner i Graz, det är jag så tacksam för!

Tack, hm jag har nog ingen specifik butik som jag gillar. Jag föredrar varumärkets egna butiker men ibland tycker jag varuhus som NK är sköna att lulla runt i om jag inte är ute efter något speciellt. Några av mina favorit varumärken är Rodebjer och Self-portrait . Jag handlar också en hel del på nätet och får väldigt mycket inspiration av att surfa runt. Mytheresa.com är en av mina absoluta favorit butiker men jag handlar också gärna på Zara och H&M.

Hej Mathilda. jag och min pojkvän ska besöka Graz nu i maj. Har du några tips på restauranger/barer man inte får missa i någorlunda okej prisklass? Vore super. Och din blogg är underbar <3

Åh vad roligt att höra, Graz är en supermysig stad som alla borde besöka om man är i Österrike. Ja jag har massor av tips! Mina favoriter är Landhauskeller, mysig restaurang men också den bästa baren och utestället i Graz. Du får inte missa deras fantastiska uteservering! Det är mina vänner som jobbar och driver det så hälsa från mig när du är där 😉 Promenade, ett mysigt café med meny från morgon till kväll. Om ni vill äta klassisk amerikansk mat så är Kirby’s bra!

Vill ni äta det bästa köttet ska ni gå till El Gaucho, dem har också en fantastisk fiskrestaurang mitt emot som heter El Pescador.

http://www.aiola.at/ kolla denna länken så har du 5 av dem absolut bästa restauranger/barer i Graz.

Och till sist, om ni har bil så borde köra runt och besöka alla härliga vingårdar. Ett tips är att boka bord. Hoppas ni får en fantastisk vistelse och hör av dig om du vill ha mer tips 🙂

Hej! Jag undrar vilken av din väskor som du tycker är det bästa köpet?

Spontant skulle jag säga min svarta Boy från Chanel då jag har använt den så mycket men annars är Gucci Dionysus en säker vinnare som passar till alla tillfällen.

Hej! Tips på en väska som passar både dag och kväll? Jag är sugen på en Chloe Drew bag. Den funkar både dag och kväll. Vad tycker du? Kram!! Tack för en bra blogg <3

Som jag skrev i frågan ovan så tycker jag att Dionysus från Gucci är en väska man kan bära till alla tillfällen, speciellt om man väljer en neutralare färg som man inte tröttnar på. Men jag tycker också Drew bag är så fin så är du sugen på den tycker jag absolut att det är ett bra val. Annars tycker jag att Gucci Marmont matelassé också är fin och passar till alla tillfällen.

Vart är du uppvuxen? Hur ser din familj ut (t.ex vad dina föräldrar jobbar med, syskon osv.)? Hur träffades du och din man? Berätta mer om era hundar.

Jag är uppvuxen i Hässleholm, Skåne. Min familj består av mamma, pappa och storebror. Mamma jobbar som ekonomichef och min pappa driver eget. Min bror pluggar just nu till byggnadsingenjör. Robin är också från Hässleholm så komiskt nog så gick vi på samma skola hela högstadiet men på den tiden fanns där ingen kärlek 🙂 Robin flyttade till Malmö när han var 16 så efter högstadiet stötte vi bara på varandra under julloven när alla vände hem. När vi var 21 år och båda var hemma för att fira jul, Robin från Malmö och jag från Stockholm så bjöd Robin ut mig på ett glas vin. Men då det var Hässleholm och dagen innan julafton var inget öppet förutom McDonalds haha så vi tog en kaffe där och efter det så släppte vi inte taget om varandra 🙂

Ja våra älskade hundar, vad skulle jag göra utan dem. Cognac är en 5-årig Sharpei, min skyddsängel och bästa vän! Ike är en mini tax, 1,5 år och helt galen haha! Inte alltid så lätt att handskas med men finns få som får mig att skratta som han.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar inte just nu då jag bor i Österrike, innan jag flyttade så jobbade jag som inköpare.

Hej, Jag undrar vad du har för klocka? Är den 31 mm eller 36 mm? Sen undrar jag över dina favorit skönhetsprodukter? Tack för en fin blogg!

Jag har en Rolex Lady Datejust, 31 mm. Hm jag har många favoriter och jag har lovat att lägga upp lite fler inlägg om det, dem kommer 🙂 men för att nämna något så älskar jag hudvårdsprodukterna från Beauté Pacifique. När det kommer till smink så är jag lite av en allätare men använder mig en hel del av Dior och Chanel.


Har du gjort några skönhetsoperationer? Och gör du några andra skönhetsingrepp så som fillers, botox eller annat?

Ja det har jag. Jag har gjort mina läppar men det var några år sedan nu. Jag lägger botox mellan ögonen och i p
annan för att få ett lite piggare utseende. Om ni bor i Stockholm så kan jag verkligen rekommendera Anna på Perfect Clinic. Jag har varit hos lite olika men ingen slår Anna!

Skulle så gärna vilja höra om ert bröllop! Berätta lite mer om vad du jobbade med tidigare. Hur det är att flytta och leva i ett nytt land.

Åh ja det har jag tänkt att göra, har så mycket fint att visa er! Vi firar ett år i juli så tänkte göra ett stort härligt bröllopsinlägg då. Ska jag visa er allt och ge er massa tips om Österlen och vad man ska tänka på när man planerar bröllop. Men lite kort så hade vi ett 3 dagars bröllop på Österlen. Började på fredagen med en mexikansk sommarfest på Karlaby kro där vi och nästan alla gäster bodde. Dag två vigde vi oss utomhus på Karlaby kro och sen hade vi festen på Nordic Sea Winery. Dagen efter hade vi brunch tillsammans och sen åkte vi vidare till Italien på kvällen med ett gäng vänner. 3 helt underbara dagar som jag mer än gärna hade gjort om ( bortsett från alla stress ). Men lovar att berätta mer och visa massa bilder och vår bröllopsfilm.

Jag jobbade som inköpare. Att flytta till ett nytt land är alltid lite speciellt tills man bott in sig, för mig var det väldigt spännande men lite läskigt. Det tog mig nästan 1 år innan jag vant mig och saknade mina vänner så det gjorde ont men när man kommer in i det och träffar lite nya människor och vågar ta för sig så tycker jag det är så roligt att flytta runt till olika länder.

Jag skulle vilja veta dina favoriter inom skönhet – smink och hudvård!

Lovar att göra mer skönhetsinlägg 🙂

Hej! Jag skulle vilja fråga om er ekonomi. Om du inte jobbar när ni bor utomlands, försörjer din pojkvän er familj då? Och isf om det är så, hur känner du inför det? Jag är superkluven då jag är i en liknande situation som jag beskriver ovan. Han bidrar mer till hushållet då han tjänar way more than me. Det känns inte alls okey för mig men det går inte att ha ett jämställt förhållande för tillfället. Supertacksam för svar!

Bra fråga och kan tänka mig att detta är en tanke hos många som är i liknande situationer som oss. I mitt fall så har Robin alltid varit väldigt noga med att berätta för mig att om jag lämnar mitt jobb, mina vänner och min vardag för att flytta med honom så är det det minsta han kan göra. Vilket jag tycker är väldigt fint av honom och gjorde det lite lättare för mig att känna att det var okej att han står för en större del och framförallt dem vardagliga kostnaderna. Vi har också sålt och köpt en del lägenheter ihop och vinsten vi gjort är vår gemensamma så även om han tjänar dagligen så har vi en del pengar gemensamt som gör att det känns betydligt mer jämställt. Kanske jag är lite gammalmodig men jag ser något fint i att Robin kan försörja oss med pengar medan jag försörjer oss med annat så som hushåll, tar hand om hundarna mm. Jag tror det bästa är att ha en öppen dialog om ämnet och kanske hitta något du känner att du kan bidra med, pengar är trots allt bara pengar, kanske du kan bidra med mycket annat som din kille inte gör? Jag tänker också det kanske inte alltid kommer vara så?

Innan jag träffade Robin så jobbade jag stenhårt och strävade alltid efter att bli bättre och såg karriären som mitt liv. När vi flyttar hem till Sverige så kommer jag börja jobba igen och göra det jag älskar och vem vet i framtiden kanske det är jag som står för den största delen i vår ekonomi. För mig är jämställdhet ge och ta och vara ödmjuk. Pengar kommer och går och jag tror inte man ska tänka på vem som betalar mest utan så länge man är eniga om hur den gemensamma ekonomin ser ut så tror jag att det blir lättare att se det som en faktisk gemensamhet. Vet inte hur mycket ni pratar om den ekonomiska jämställdheten men jag tror att om ni börjar prata om det kanske ni tillsammans kan komma fram till något annat du kan bidra med. <3

Hej, sett att du har en metis pochette, är själv sugen på den så undrar om du köpte din ny och ungefär hur mycket den kostar i butik nu? Kram

Ja det är ett superköp, fått jätte mycket användning för den. Jag köpte den ny i Tyskland för två år sen. Åh jag kommer inte ihåg vad jag betalde för den men har för mig att den kostade 1200-1500 euro så kanske 12.000 sek.


Du har så fin hy. Vad använder du för produkter och smink?

Vad glad jag blir, tack! Jag använder Mene & Moy och Beauté Pacifique. Mina favoriter och dagliga rutiner med BEAUTÉ PACIFIQUE:

Serum paradoxe – Det bästa serumet jag testat, ger mycket fukt och hjälper fina linjer. Kan användas morgon och kväll men jag använder den bara på nätterna.

Instant hydrating mask – Min absoluta favorit produkt, en fuktmask som man kan sätta på efter peeling eller sova med om man är extra torr. Får så fin lyster om man kör denna tillsammans med peelingen under.

Gentle facial exfoliator – Använder denna peeling 1 gång i veckan, ger en härlig och ren känsla. Lägger alltid på fuktmasken ovan i ca 10min efter peeling.

Multiple action exfoliating creme – Också en favorit peeling men man ska vara lite försiktig med denna, den är väldigt stark och jag använder den max 2 ggr i månaden. Den rensar verkligen upp och är bra om man har en oren hy men var försiktig!

Lotion hydratante matité oil-free – Min dagliga ansiktskräm, älskar att den ger så mycket fukt och sjunker in direkt men ändå ger en ”fuktig” hy, perfekt dagkräm innan man lägger på sin make up. Blir man lätt blank under dagen är denna perfekt!

Vitamin A anti-wrinkle eye creme – Min dagliga ögonkräm, superskön kräm som sjunker in snabbt. Extra bra med A vitamin som hjälper till med fina linjer.


Hur ofta tränar du och vad tränar du då?

När jag är inne i rutin så tränar jag mellan 3-5 dagar i veckan. Jag är inget stort fan av pass så jag tränar för det mesta själv på gym. Jag gillar variation så jag brukar sätta ihop ett cirkelpass med fria vikter och kondition. I veckan ska jag dock hoppa in i ett bootcamp på Kampsportslabbet tillsammans med ett gäng vänner, det ser jag framemot! Ska bli kul att komma in i träningsrutinen igen och ännu roligare att köra cirkelpass med massa vänner!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej! Vill bara säga att jag älskar ditt svar angående ekonomi och jämnställdhet. Jag och min sambo har det likadant fast tvärtom, eftersom han studerar just nu. Men i framtiden kanske det är annorlunda! Väldigt bra blogg förövrigt ?

    Signe 0000-00-00 00:00:00
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!