Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Då skålar vi in mitt första inlägg!

Efter en vecka i Marbella med mina bästa så tog jag beslutet att skapa min första blogg. Jag har levt i bloggvärlden i nästan 8 år men själv aldrig valt att blogga så det kanske var på tiden att bli en av dem haha.

Lite kort om mig själv!

Mathilda Weihager före detta Lundin, gifte mig i somras och sedan dess tituleras jag stolt med namnet Weihager. Född i Skåne men flyttade upp till Stockholm efter min textil och design utbildning och började jobba för bland annat Minimarket, kort efter det blev jag erbjuden att vara med och starta upp webbshoppen Bubbleroom.se och det är jag väldigt glad för idag. Jag byggde upp inköpsavdelningen och jobbade som inköps ansvarig i lite mer än 6 år. Under mina år på Bubbleroom träffade jag också min själsfrände Petra, tack vare henne blev Stockholm mitt hem och familj, idag har jag en stor fin familj av vänner som kommer finnas med mig för alltid även om att jag idag inte bor i Sverige.

Efter 6 år som inköpare valde jag att sluta jobba och flytta med min pojkvän, numera man, till Tyskland. Idag bor vi i Österrike, Graz närmare bestämt och kommer att bo här minst ett år till sen får vi se vart framtiden tar oss. Vi bor utomlands ca 8 månader om året och i Stockholm under månaderna mars-juli, alltså dem bästa månaderna på året 🙂

Med tanke på min utbildning så har jag ett stort intresse av mode och design, dyker även ner i en del inredning ibland. Min vardag handlar till stora delar om resa, upptäcka nya delar av staden/landet jag befinner mig i. Det bästa jag vet är att träffa nya människor och upptäcka nya sidor av livet. Kan även bli lite för djup på livet ibland men det kanske jag inte tar med i bloggen men vi får se vad som faller sig naturligt.

Jag bor tillammans med min man och mina två hundar, Ike (miniatyr tax) Cognac (shar pei). Dem kommer ni få se mycket av, tror det är dem jag spenderar absolut mest tid med haha!

Älskar mat och dryck, lägger ner mycket tid och kärlek i detta så en hel del tips och inspiration hoppas jag kan komma upp lite då och då.

Just nu håller vi på att packa väskorna för att bege oss hem till Sverige över sommaren, första stoppen kommer bli i Düsseldorf och vår tyska ”familj”, sen bär det av till Skåne och Stockholm och en månads semester i L.A. Ser så mycket fram emot denna våren att jag knappt kan sitta still, hoppas ni också kommer tycka att det blir lika kul!

Auf Wiedersehen, Tschüss baba!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Tilda! Vad roligt att du uppskattar bloggen ? Jag valde inte att sluta jobba med mode, det kommer jag säkert att göra på ett eller annat sätt igen när vi flyttar hem till Sverige. Jag pluggade mönsterkonstruktion och design när jag pluggade. Jag har jobbat på MQ och andra butiker under tiden jag pluggade, där tog jag hand om en del inköp och blev upplärd. Sen pluggade jag en del ekonomi. Jag flyttade till sthlm pga jobb.

  mathildaweihager 0000-00-00 00:00:00 /mathildaweihager
  Svara
 • Hur kommer det sig att du inte vill fortsätta jobba inom mode? Var det tillskärarakademin du gick på eller lyckades du få jobb som inköpare direkt efter gymnasiet? Varför flyttade du till Stockholm? ? Kul med bloggen!!

  Tilda 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Tack, glad jag blir! Vi flyttar runt på grund av min mans jobb, han spelar hockey så därav att vi flyttar runt till olika länder och städer.

  mathildaweihager 0000-00-00 00:00:00 /mathildaweihager
  Svara
 • Hej, fin blogg du har. Ska bli spännande att följa dig. En fråga, vad fick er att flytta till just Graz? Din mans jobb? Vad jobbar han med förresten?

  Sofia 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Toppen är från Zara och kjolen från Nelly ?

  mathildaweihager 0000-00-00 00:00:00 /mathildaweihager
  Svara
 • Varifrån kommer denna underbara topp och kjol ifrån? Perfektion! Kram

  Sandra 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Hej Emma, just nu så jobbar jag inte och har inte gjort de 3 senaste åren. Jag började jobba tidigt så mitt första år så reste jag en hel del, tog igen det jag missat dem åren jag jobbade ? År två så bodde vi på en hästgård Tyskland där ja bland annat hade tre hästar jag red dagligen, även det året reste jag en del. Och nu tredje året flyttade vi till Österrike. Har lite funderingar på att plugga arkitektur till nästa år men vi får se ? Självklart kommer jag att börja jobba den dagen vi flyttar hem till Sverige, men just nu så tar jag tillvara på mina lediga dagar och njuter till fullo ? man kan kanske kalla mig en resande hemmafru haha! Usch hemma fru låter så himla gammeldags och tråkigt! Mina dagar ser alltid olika ut men det kan du få följa här så kanske det blir lättare att få en bild hur mina dagar ser ut ?

  mathildaweihager 0000-00-00 00:00:00 /mathildaweihager
  Svara
 • Vad jobbar du med idag? Du skrev att efter du jobbat på bubbelroom så slutade du jobba? Vad gör du om dagarna om du inte jobbat?

  Emma 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Yey, äntligen ??

  elinothelia 0000-00-00 00:00:00 /elinothelia
  Svara

senaste från Mode

Mathilda Weihagers webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!